logo
שמנים טבעיים

מילון השמנים הגדול: שמני בסיס ושמנים אתרים טבעיים לעור ולשיער

העור הוא האיבר הגדול ביותר בגופנו. הוא המעטפת החיצונית, אשר באזורים מסויימים גלויה לעין. הפנים שלנו הן כרטיס הביקור שלנו לעולם שסביבנו, הן הרושם הראשוני שנשאיר אצל מי שפוגש בנו לראשונה והן בעיקר הדבר הראשון שאנו רואים בכל פעם שאנו מביטים במראה. עור הפנים הוא דק ועדין ובשל היותו חשוף, הוא גם נתון יותר לפגעי הסביבה והזמן.

עם השנים עור הגוף, ובעיקר עור הפנים החשוף יותר לאור, מתחיל בתהליך הזדקנות. הוא מאבד מגמישותו, מתחילים להופיע קמטוטים והפנים אט אט הופכות נפולות וחסרות ברק. לשמחתנו, הטבע שלנו עשיר בשמנים טבעיים – שמנים ארומתרפיים, שמסייעים בעיכוב הזדקנות העור ומחזירים לו את מראהו הצעיר והרענן. השמנים הללו מכילים מרכיבים רבים המסייעים לשמירה על עור בריא ותורמים לתהליך בניית הרקמות. בין המרכיבים הללו נמצא: ויטמינים, אנטיאוקסידנטים, חומצות שומן ועוד.

ריכזנו עבורכם את השמנים הטבעיים הנחשבים לטובים ביותר לטיפול בעור:

שמן שקדים שמן חוחובה שמן אבוקדו שמן קוקוס
 שמן רוז היפ שמן זרעי ענבים שמן אובליפיחה שמן נבט חיטה
חמאת קקאו  שמן פסיפלורה שמן נר הלילה  שמן ויטמין E
שמן גזר שמן ארגן שמן נבט חיטה  שמן קצח (כמון שחור)
 שמן אפרסק  חמאת שיאה  שמן נרולי
 שמן אורגנו  שמן לבונה שמן למונגרס שמן לבנדר

שמן שקדים מתוקים (שמן בסיס)

שמן שקדים מכיל כמות גדולה של וויטמינים K ו-E, חומצות שומן בלתי רוויות ועוד. הוא נספג בקלות בעור.

  • שימושים של שמן שקדים:
  • נחשב כמעכב את תהליך ההזדקנות – אנטיאייג’ינג.
  • חודר בקלות לנקבוביות ולכן נתפס כבעל יתרון רב כחומר לניקוי העור, תכונה המקנה לו את היכולת להוות טיפול טבעי למניעת אקנה.
  • משמש לטיפול בקמטים.
  • נתפס כשומר על גמישות העור.
  • בשל יכולתו לחסום קרניים אולטרה סגולות, הוא נחשב כמגן מפני השמש.

לרכישת שמן שקדים אורגני >>

006

שמן אבוקדו (שמן בסיס)

שמן האבוקדו עשיר בחומצות שומן חיוניות ובלציטין ומכיל את הוויטמינים E, B, A D. נספג בעור בקלות והופך את העור לרך ונעים.

שימושים לשמן אבוקדו:

  • משמש כסרום/ בסיס לסרום לפני איפור בבוקר.
  • משמש למניעת סימני מתיחה לנשים בהריון.
  • מסייע לטיפול בעור יבש.
  • נחשב כמחדש ומחזיר הגמישות והרעננות לעור מבוגר.

לרכישת שמן אבוקדו אורגני >>

אבוקדו

שמן אובליפיחה

שמן אובליפיחה (אשחר רוסי, שם בוטני:HIPPOPHAE RHAMNOIDES) מכיל, בין היתר, חומצות שומן חיוניות (אומגה 6,6 ו-9), חומצות אמינו, פוספוליפידים, ריכוז גבוה של ויטמין A, וכן וויטמינים K,E, C, F. השמן מאיץ את התחדשות תאי העור.

שימושים לשמן אובליפיחה:

  • נחשב כמזין את העור.
  • משמש לחידוש העור ובניית תאים חדשים, משמש לאיחוי רקמות שנפגעו, לשיקום פצעים וחתכים ולטשטוש צלקות וכתמים על העור.
  • משמש לסיוע להחלמת פצעים וכוויות, גם כוויות שמש.
  • נתפס כמעכב תהליכי הזדקנות של העור – אנטיאייג’ינג, ומשמש לטשטוש קמטוטים.

לרכישת שמן אובליפיחה >>

אובליפיחה

שמן נבט חיטה

שמן נבט חיטה מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון וויטמין E, מכיל וויטמין A ועשיר בחומצות שומן חיוניות.

שימושים של שמן נבט חיטה:

  • נתפס כמסייע בשיקום ושמירה של העור ומסייע בטיפול בעור יבש ומזדקן.
  • נחשב כשומר על גמישות העור.
  • לנשים בהריון: השמן נחשב מומלץ לטיפול בעור מתוח, בגרד וביובש העור המאפיינים את ההיריון, ויש הממליצים עליו למניעת הופעת סימני מתיחה.

* שמן נבט חיטה יגיע לאתר בקרוב…

שמן נבט חיטה

שמן חוחובה

שמן חוחובה עשיר בחלבונים, חומצות שומן חיוניות, ריכוז גבוה של וויטמין E וויטמינים ומינרלים נוספים. חודר בקלות את שכבות העור.

שימושים לשמן חוחובה:

  • נחשב טוב לעור שמן.
  • משמש לטיפול בעור יבש וסדוק.
  • נתפס כמחדש ומחזיר הגמישות והרעננות לעור מבוגר.
  • נחשב כמפחית את עומק הקמטים ומעכב הופעת קמטים חדשים.
  • נחשב כמטשטש כתמים, סימני מתיחה וצלקות.
  • יש אומרים כי הוא מסייע לטיפול בסבוריאה.

לרכישת שמן חוחובה >>

שמן חוחובה

שמן קוקוס

שמן הקוקוס מכיל נוגדי חמצון ונחשב כאנטי דלקתי, אנטי בקטריאלי, אנטי פטרייתי ואנטי סרטני.

שימושים של שמן קוקוס:

  • נחשב כמומלץ לניקוי עור הפנים מאיפור. אולם חשוב להסיר היטב את השמן לאחר מכן.
  • נחשב בקוסמטיקה טבעית כבעל יכולת להגן על עור הפנים מפני חשיפה לחומרים לא רצויים, בשל יכולתו לספוח רעלים ופסולת.
  • נספג היטב בעור, ולכן משמש במקרים של עור סדוק או יבש, קמטים, אקנה, פסוריאזיס, צלוליטיס וסימני מתיחה.
  • בשל תכונותיו להרגיע ולרפא את העור, משמש שמן הקוקוס במקרה של כוויות וכוויות מהשמש.
  • שמן קוקוס ידוע כמרכך את עור הפנים לגברים לפני גילוח, וכן למריחה לאחר גילוח, כאשר ישנם חתכים, לצורך ריפוי העור.
  • לנשים מניקות ממליצים למרוח שמן קוקוס על הפטמות הסדוקות.

לרכישת שמן קוקוס אורגני >>

שמן קוקוס

שמן זרעי ענבים (שמן בסיס)

שמן זרעי ענבים מכיל, בין השאר, נוגדי חמצון חזקים (פרואנתוציאנינים), חומצות שומן רבות, וויטמין E החשוב לבריאות העור. הוא נטול ריח ונעים למגע.

שימושים של שמן זרעי ענבים:

  • נספג בעור בקלות ולכן נתפס כמסייע לעור לספוח אליו לחות.
  • בשל חומצות השומן החיוניות שבו, נחשב שמן זרעי ענבים כמסייע לחזק את תאי העור וכך להגן עליו.

* שמן זרעי ענבים יגיע לאתר בקרוב…

שמן זרעי ענבים

שמן רוז היפ (פקעות ורדים)

שמן רוז היפ מכיל מגוון רחב של חומצות שומן חיוניות, ויטמין C וכן מספר נגזרות של ויטמין A.

שמן הרוז היפ מופק מזרעים המצויים בפירות של מספר זנים של ורד בר. הוא מכיל שפע חומצות שומן חיוניות, ויטמין C ונגזרות של ויטמין A. בזכות העושר החומצי הזה הוא משולב בתכשירים המיועדים להחלקת קמטוטים, טיפול בצלקות, חתכים ועור מגורה. מספרים עליו שהוא מצוין לתינוקות וגם יעיל כשמן מסז’ לטיפול בסימני מתיחה של הריון.
מומלץ לשימוש כשמן נקי (ללא שמן בסיס) מגיל 30 ומעלה.

שימושים של שמן רוז היפ:

  • נחשב כמסייע לשמירה על גמישות העור.
  • שמן רוז היפ משמש להחלקת קמטוטים בעור ונחשב כמסייע במקרים של עור נפול.
  • מקובל להשתמש בו לטיפול בחתכים, צלקות וסימני מתיחה.
  • נחשב כעוזר להרגיע עור מגורה.

לרכישת שמן רוז היפ אורגני >>

רוז היפ

שמן ויטמין E

שמן ויטמין E עשיר בנוגדי חמצון, לצד חומרים מזינים עבור הגוף והעור. השמן נמצא כרכיב מרכזי בקרמים רבים, כולל קרמי אנטי-אייג’ינג, קרמי הגנה מהשמש, מוסיפי לחות לעור וקרמי הבהרת עור.

שימו לב! חפשו תמיד שמן ויטמין E באיכות גבוהה – 20,000 יחב”ל.

שימושים של שמן ויטמין E:

  • ידוע כמומלץ לשיקום העור במקרה של פגיעה נקודתית, כגון: כוויות, פצעי אקנה או צלקות.
  • משמש לטיפול בעור יבש.

לצורך טיפול כללי כדאי לערבב עם שמן בסיס.

לרכישת שמן ויטמין E >>

 

ויטמין E

שמן נר הלילה

שמן נר הלילה עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 6, חומצה לינולאית וחומצה גמא-לינולאית. הוא מתאים לכל סוגי העור.

שימושים של שמן נר הלילה:

  • נחשב כמחדש ומחייה את העור, שומר על גמישותו וחיוניותו.
  • נחשב כמסייע לתהליך אנטי-אייג’ינג.
  • מקובל להשתמש בו לשמירה על לחות העור.
  • משמש במקרים של אקנה, אקזמה, פסוריאזיס ואטופיק דרמטיטיס.

לרכישת שמן נר הלילה >>

שמן נר הלילה

 

שמן פסיפלורה לעור ולשיער 

שמן פסיפלורה מכיל כמות אנטיאוקסידנטים גדולה, סידן, נתרן, זרחן, אשלגן וברזל, חומצת שומן חיונית ויטמין F  וכן ויטמינים C, 1B, 2B, 3B . הוא מסייע לעור להישאר רך וגמיש.

שימושים לשמן פסיפלורה:

  • בשל הכמות הגדולה של חומצות השומן החיוניות שיש בו, נחשב שמן הפסיפלורה כיעיל מאוד להזנת העור ולטיפול בעור יבש.
  • נחשב כיעיל לטיפול בעור מגורה, מגרד או אדמומי.
  • נחשב גם כיעיל לטיפול באקנה.

לרכישת שמן פסיפלורה >>

שמן פסיפלורה

חמאת קקאו

חמאת קקאו עשירה בנוגדי חמצון ומכילה רמה גבוהה של שומן. מומלץ להשתמש בחמאת קקאו נא ועדיף אורגני
שימושים של חמאת קקאו:
• משמשת להגנה על העור מפני נזקים.
• משמשת להפחתת דלקתיות העור.
• נתפסת כמסייעת לטשטוש צלקות וסימני מתיחה.
• משמשת לטיפול בכוויות עד רמה בינונית, גם כוויות מהשמש.
• בשילוב עם שמני בסיס, כמו שמן אבוקדו, משמשת חמאת הקקאו לטיפול בעור יבש ומניעת קילופים.
* כדאי לנסות קודם לראות את ההשפעה באזור נסתר בגוף.

מחקר שפורסם ב 2008 הראה שתרכובות פוליפנולים בחמאת הקקאו עוזרים להגביר את עובי העור, את צפיפות הקולגן ולשפר את גמישות העור.

לרכישת חמאת קקאו אורגני נא >>

חמאת קקאו

שמן גזר

שמן גזר עשיר בבטא קורטן ומכיל וויטמינים A, B, D, E, C ו-K.
שימו לב! חשוב למרוח שמן גזר בלילה, מכיוון שהוא מגיב לחשיפה לשמש.

שימושים של שמן גזר:

  • נחשב כיעיל לטיפול בעור יבש.
  • משמש לניקוי איפור הפנים והעיניים.
  • נתפס כיעיל לטשטוש צלקות.
  • משמש להרגעת עור מגורה.
  • נחשב כיעיל לטיפול באקזמה ופסוריאזיס
  • משמש לטיפול בעור מזדקן ונפול ונחשב כמוסיף לעור ברק.

לרכישת משחה מבוססת גזר >>

שמן גזר

שמן נרולי

שמן המופק מפרחי התפוז (פרחים הנקטפים רק פעמיים בשנה).

שימושים לשמן נרולי:

  • נחשב כמעורר את התחדשות התאים ומאיץ ריפוי פצעים.
  • נחשב כמסייע לטשטוש צלקות וקמטים.
  • משמש לחידוש והשבת הגמישות והרעננות לעור מבוגר.
  • מסייע לטיפול בעור יבש או אלרגי ונחשב כיעיל למקרים של פריחות או אקנה.
  • משמש לטיפול בעור עם נימי דם בולטים ומפוצצים- קופרוז.

* שמן נרולי יגיע לאתר בקרוב…

פרח התפוז

 

שמן זרעי רימון

שמן זרעי רימון מכיל נוגדי חמצון וחומצת שומן לינולאית.

שימושים לשמן זרעי רימון:

  • נחשב כמגביר את גמישות והתחדשות העור.
  • משמש להגנה מפני נזקי הסביבה: מזג האוויר, שמש, הזדקנות, פיגמנטציה ועוד.
  • נחשב כמסייע להפחתת קמטים ולמראה עור צעיר ורענן.
  • משמש לטשטוש כתמים וצלקות.
  • ידוע כמסייע לריפוי העור במקרים של כוויות וכוויות שמש.
  • משמש לטיפול בשומות שומן.
  • משמש למניעת התפשטות סרטן העור.

* שמן זרעי רימון יגיע לאתר בקרוב…

רימון

שמן ארגן

שמן ארגן עשיר מאוד בחומצות שומן חיוניות- אומגה 3, 6, 9 וכן בוויטמין E.

שימושים לשמן ארגן:

  • מסייע לעור יבש.
  • נחשב כמטשטש צלקות.
  • משמש לטיפול בכוויות, חתכים קלים, שפשפת ואבעבועות רוח.
  • נתפס כמסייע לטיפול בתפרחת חיתולים.
  • משמש למניעת סימני מתיחה בהריון.

לרכישת שמן ארגן >>

ארגן

שמן כמון שחור / שמן קצח

שמן כמון שחור= שמן קצח, ששמו הבוטני הוא: NIGELLA SATIVA, מכיל חומצות אמינו ושומן חיוניות (6 ו-9), חומצה סטארית, חומצה ארכידונית,  ויטמינים B1, B2, B3, ברזל, חומצה פולית, סידן , נחושת, אבץ וזרחן. השמן נחשב כאנטי דלקתי ואנטי ספטי.

שימושים של שמן כמון שחור:

  • משמש לטיפול בעור יבש, רגיש וסדוק.
  • נחשב כמתאים לטיפול בעור מגורה.
  • נחשב כיעיל לטיפול בפסוריאזיס, אקזמה, אקנה ויבלות.

חשוב לדעת! השמן אסור לנשים בהריון!

לרכישת שמן קצח (כמון שחור) >>

שמן כמון

שמן גלעיני אפרסק

 שמן אפרסק מופק מגלעין פרי האפרסק. השמן עשיר בחומצות שומן חיוניות.

שימושים של שמן גלעיני האפרסק:

  • מסייע במניעת איבוד הלחות בשכבת האפידרמיס
  • משמש להענקת רכות וגמישות לעור
  • ניתן להשתמש בו לעיסוי הגוף והפנים
  • מתאים לכל סוגי העור

לרכישת שמן גלעיני אפרסק >>

אפרסק

חמאת שיאה

חמאת שיאה עשירה בחומצות שומן, וויטמינים A ו-E ומינרלים שונים. היא משמשת זה מאות שנים כתכשיר לטיפוח הגוף באפריקה.

יתרונות ושימושים של חמאת שיאה:

  • חמאת שיאה הופכת את העור למשיי ונעים.
  • משמשת לטיפול בכוויות ופצעים שטחיים, וכן לטיפול בעור מגורה ואדמומי ובדרמטיטיס.
  • נתפסת כמטשטשת קמטים וכקרם אנטי-אייג’ינג.
  • יש אומרים כי היא מפחיתה את הסיכון ללקות בסרטן העור, משום שהיא מהווה מסנן קרינה טבעי.

לרכישת חמאת שיאה >>

חמאת שיאה

 שמנים אתריים

שמן אורגנו אתרי

שמן אורגנו אתרי, ששמו הבוטני: Origanum vulgare, מכיל כמות גדולה של פנול טבעי (אנטי אוקסידנט).

שימושים לשמן אורגנו אתרי:

  • הוא נחשב כמחטא יעיל נגד זיהומים ופטריות (גם כנגד קנדידה).
  • נתפס כמחטא פצעים ומסייע לטיפול בפסוריאזיס ואקזמה.
  • נחשב כמפחית אדמומיות וגירוי בעור.
  • יש המשתמשים בו לטיפול בדלקות על העור.
  • נחשב כמעכב תהליכי הזדקנות.
  • יש אומרים שהוא מגן מפני סוגים שונים של סרטן.

לרכישת שמן אורגנו >>

אורגנו

שמן אתרי לבונה

מכיל איזופרן- חומר המעורר את החלק במוח השולט על רגשות.

שימושים לשמן לבונה:

  • נחשב כמרפא פצעים וכיבים שונים.
  • נחשב כמטשטש קמטים, צלקות, כתמים וסימני מתיחה.
  • משמש לטיפול בעור מגורה ובמחלות עור שונות.

לרכישת שמן לבונה >>

לבונה

 

שמן למון-גראס (למונגרס) – שמן עשב לימון

שמן אתרי למונגרס מופק מכל חלקי הצמח.

השמן משמש ברפואת האריוודה ההודית כמטפל במחלות זיהומיות וחום.

  • השמן ידוע בתכונתו האנטי פטרייתית. ניתן למרוח אותו לטיפול בפטרת כף הרגל והציפורניים.
  • מסייע להרחקת מזיקים כגון היתושים והכינים.

חשוב להקפיד לדלל את השמן.

לרכישת שמן למונגרס >>

למונגראס

שמן אתרי לבנדר 

לשמן אתרי לבנדר ריח נעים ומרגיע.

שימושים לשמן לבנדר:

  • משמש לטיפול עור מבוגר או עור שמן.
  • נחשב כיעיל לטיפול באקנה, פסוריאזיס ודרמטיטיס.
  • משמש לריפוי פצעים וכוויות.

לרכישת שמן לבנדר >>

לבנדר

שמן אתרי עץ התה

שמן עץ התה הוא שמן בסיס הניתן לשילוב עם שמנים אתריים אחרים: אורן, גרניום, מור מרווה וציפורן. לא מצאתי מה מכיל

שימושים לשמן אתרי עץ התה:

  • משמש לטיפול בבפצעים וכוויות.
  • משמש לטיפול באקנה ופסוריאזיס.

מומלץ למהול את שמן עץ התה ולא להשתמש בו בצורתו המקורית ישר על העור.

לרכישת שמן עץ התה >>

עץ התה

שמן אתרי תפוז

שמן אתרי תפוז עשיר בלימונן- המעניק לו את ריחו המופלא וגם מנקה.

שימושים לשמן אתרי תפוז:

  • משמש לטיפול בעור יבש.
  • נחשב כיעיל לטשטוש סימני מתיחה.
  • נחשב כיעיל בטיפול בדרמטיטיס.

לרכישת שמן תפוז >>

תפוז

שמן אתרי טהור מנטה פיפריטה
שמן מנטה מיכל מנטול, מנתון, מנתיל אסטרז Menthyl Esters , מינרלים שונים, ביניהם: ברזל, מנגן, אשלגן, מגנזיום וסידן, ויטמינים A, B ו-C  וכן את חומצת השומן החיונית אומגה-3.

שימושים לשמן מנטה:

  • נחשב כמסייע להפחתת גירויים, גרד ואדמומיות העור.
  • מתאים לשימוש לסרום שפתיים

לרכישת שמן פיפריטה >>

מנטה

שמן אתרי מנוקה  (Manuka Oil)
שמן אתרי מנוקה, או בשמו הבוטני:  Leptospermum Scopariu, מופק מצמח המנוקה הגדל באוסטרליה וניו-זילנד, ומשמש כרכיב חשוב במוצרי קוסמטיקה רבים. הוא בעל תכונות אנטי-בקטריאליות ואנטי-פטרייתיות חזקות במיוחד, העוזרות להגן על העור ולשמור על מראה חיוני ובריא .

כמו כן, הוא נחשב כמעורר את פעילות התאים והתחדשות שכבות העור החיצוניות.

שימושים לשמן אתרי מנוקה:

  • נתפס כיעיל לעור רגיש ומגורה.
  • נחשב כמתאים לטיפול באקנה, פצעי לחץ, כיבים דלקות, וכן לטיפול בעור הנוטה לזיהומים פיטריתיים.

לרכישת שמן מנוקה >>

מנוקה

טיפים לרכישה
כאשר אנו בוחרים שמן לטיפוח הפנים חשוב לוודא שמדובר בשמן באיכות טובה! איך נעשה זאת?

  • אם מדובר בשמן בסיס, וודאו שהשמן הופק בכבישה קרה (השומרת על איכות החומרים הפעילים).
  • בדקו האם ניתן להשיג את השמן ממקור אורגני
  • אם מדובר בשמנים אתרים ודאו שמדובר בשמן טהור.
  • וודאו שהשמן טרי.
  • וודאו שהחברה המייצרת את השמן מוכרת ואמינה.

יש לך שאלות נוספות?
נשמח לעמוד לסייע בטלפון:  03-6040105, השאירו הודעה ויועץ יחזור אליכם בהקדם.
או שלחו הודעה למייל: support@vcare.co.il .

 

בהצלחה!

 

 

קוסמטיקה טבעית